2013. július 13., szombat

Az új lakás

Egy teljesen véletlen folytán akadtunk bele a lakáshírdetésbe, és mivel olyan szép volt már képekről is, azonnal telefonáltam és időpontot fixáltam.
A hely Zürichen kívül található, pontosan  12 km-re a zürichi tó mellett déli irányban.
A régi lakásunkhoz képest kb. ugyanannyira van a belvárostól, csak másik irányban.
A hely egyébként arról híres, hogy itt van egy elég nagy vadaspark a városban. Már voltunk is többször erre, legutóbb az előző hétvégén, mielőtt a lakást néztük volna, és meg is jegyeztem, hogy de jó nyugis és zöld, de jó lenne itt lakni!
Úgyhogy eljöttünk, nagyon tetszett és meg is kaptuk, ami nagy dolog itt, ahol sorszámot kell húzni a lakásokra. Szerencse, hogy magyarok a tulajdonosok és preferálták a magyar bérlőket.
Így meg is állapodtunk, költözés május végén.
Szépen, rutinosan (4-szerre) összepakoltunk és május 30-án lebonyolítottuk a költözést.
Kijött Ági mama segíteni, mert az előző lakást ki kellett szépen takarítani, hogy ne vonjanak le semmit a kaucióból lehetőleg. Ez sikerült is, nagyon szép tiszta lett minden, egyedül a WC lehúzónál, ha az ember benyomja, poros volt a benyomó rész (ejnye-bejnye:-))), úgyhogy azt gyorsan korrigálták és minden OK volt. Olyan színvonalon várják el egyébként a lakás tisztaságát átadáskor, mint egy 5 csillagos szállodában.
A költözés lement szépen és azóta is élvezkedünk a szép új kertkapcsolatos lakásban. Csöpi kapott egy homokozót a szülinapjára, aminek a teteje kis medenceként funkcionál és így állandóan kint vagyunk a kertben. Tényleg szuperjó.
Íme pár kép:



Minden bútorunkat el tudtuk helyezni, annak ellenére, hogy egy szobával kevesebb van, de szépen bepasszolt minden.
Kert, nyugi, csend és őzek a szomszédban:-) Merthogy a vadaspark őz és vadló részlege szemben van pont, az utca túloldalán.
A belváros 20 percre van vonattal, ami 20 percenként jár, úgyhogy reggel szinte ugyanannyi a bejutás, mint a régi lakásból.
Andrisnak kicsit hosszabb lett, de eddig viszont túl közel volt neki...hát ez az egy dolog, ami neki negatív, dehát nem lehet mindent!:-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése